Till alla läsare (Begrunda-nytt)

Till alla läsare (Begrunda-nytt)

Jag blev glad att tillsammans med Till Liv nr 6-2012 få Begrunda nr 1-2012 i brevlådan – även om jag redan läst (och redigerat) alla artiklarna. Men eftersom detta nummer – på grund av oförutsedda händelser – kom en månad senare än vanligt var det gott att se att det faktiskt blev tidning av denna gång också.

Den som har fått tidningen kan ha hunnit både bläddra i den och se vad som kan vara av intresse att läsa när mer tid finns för läsning i sommar. Kanske fanns också någon artikel som genast blev skummad eller läst.

För den som inte prenumererar kan jag inte erbjuda läsning på nätet. Det dröjer i vart fall ett halvår tills ett par utvalda artiklar läggs ut på nätet. Men inom kort kommer artiklar från nr 2-2011 liksom nr 1-2011 att publiceras på hemsidan, www.tillliv.se. Det är enkelt för den som letar efter en artikel att hitta den genom att söka på titel eller författare.

På hemsidan är nu också så gott som samtliga Begrunda-artiklar sedan start 2001 och till och med 2009 tillgängliga för nätanvändare. Här finns också ett antal av Luthers högst aktuella och mycket värdefulla betraktelser – i lätt bearbetad form – hämtade ur den gamla ”Själaspis” (senast utgiven under titel ”Spis och föda”).

Efter att jag lämnat Begrunda ifrån mig för tryckning, har jag tänkt på den nyligen hemgångne Charles Colson som, antar jag, efter sin omvändelse 1973 i mötet med människor i offentligheten mer eller mindre varje dag måste ha blivit påmind om sina brott i samband med Watergate-affären. Oupphörligen fick den tidigare särskilde rådgivaren åt president Nixon freda sig mot frågor, insinuationer och kanske anklagelser om handlingar i det förflutna som han ångrade och skämdes för – utan att tappa modet eller viljan att tjäna sin nye Herre. Han måste ha kunnat freda sig endast på den grund som Paulus åberopade, Kristi blod. ”Genom Guds nåd är jag vad jag är,” ”jag som har förföljt Guds församling” (1 Kor. 15:10,9). Människors dom kan vara hård, men hos Herren finns nåd – även för en Paulus eller en Colson.

Ett kort videoklipp med Colsons vittnesbörd (på engelska) finns tillgängligt här.

Peter Henrysson
Red. för Begrunda

2 reaktioner till “Till alla läsare (Begrunda-nytt)”

  1. Jag blev också glad över att få Begrunda hem i brevlådan! Tack för ert arbete för ett innehållsrikt nummer. Artikeln om Charles Colson gjorde starkt intryck på mig- rekommenderas till läsning för er som inte sett den!

  2. Jag instämmer med Henrik. En sådan artikel som Du Peter skrev om Colson ger Begrunda ett förhöjt värde och kan säkert locka fler att bli prenumeranter. Och borde framför allt ge oss större iver att leva ut vår kristna tro i vardagen. Tack för ert arbete – det är inte utan frukt!

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved