Tillbaka på kontoret

Tillbaka på kontoret

Ganska sällan lägger jag in några möten måndag förmiddag. Oavsett om jag haft en ledig helg eller en jobbhelg är det bra att ha några timmar för att komma igång och planera veckans arbete. Idag när jag kom tillbaka till kontoret var det efter att ha varit borta i nästan två veckor, varav tio dagar på resa till Etiopien.

Även om jag kunnat kolla mailen då och då finns det en lång rad mail att läsa. Några arkiveras direkt, andra ska jag besvara, begrunda eller ”bara” be för. Och så finns det också den där högen med saker jag inte han med innan jag stack på resa. Skicka protokollsutdrag, läsa genom förslag till PM, kolla sammanträdesdatum till hösten…

Jag önskar ibland att jag kunde gå igång på kontorsarbetet och tycka det var lika inspirerande som att predika, möta evangelister och pastorer i Etiopier eller förbereda ett bibelstudium. Jag önskar ibland att jag var lite mer som killen Electric Banana Band sjunger om: Jag ska bli en byråkrat

Men redan i söndagsskolan lärde jag mig att tacka Gud för att Han skapat mig sådan jag är: ”Du gav mej ett hjärta. Du gav mej ett skratt. Du gav mej Jesus, därför sjunger jag glatt. Och jag tackar Dej bara för att Du gjort mej till mej.”

/ErikJA

1 reaktion till “Tillbaka på kontoret”

  1. Erik, du behöver en sekreterare! Då behöver du kanske inte våndas över att inte komma igång, utan få glädjas över att du har fått andra gåvor. Evangelisera, predika, möta mänskor,förbereda bibelstudium.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved