Tillfälligheter eller bönesvar?

Tillfälligheter eller bönesvar?

Bethesda har haft en kämpig tid. Att flytta från stan är en omställning som vi alla behöver vänja oss vid. När vi var i stan hade vi ett antal lokala volontärer som hjälpte till i det dagliga arbetet, bland annat med skolundervisningen. Nu är det svårare, eftersom vi inte har råd att förse volontärerna med respengar.

Vi hade alltså konstaterat att vi egentligen behövde någon som kunde hjälpa oss med undervisningen av pojkarna, men samtidigt att vi inte har råd att anställa någon.

För några veckor sedan hade jag besök av några ur min familj och på programmet stod en rundtur för att se var ELM har haft och har sitt arbete. Turen förde oss till Itierio. I söndagens gudstjänst där var det även söndagsskola. Några av oss gick dit och mötte en härligt sprudlande söndagsskola med engagerade lärare och ca 200 (!) barn. En av lärarna var Godwin.

På måndagen blev vi hembjudna till Godwins familj. Pappa i familjen är biskop Asiago, som några av er kanske träffat i Sverige. Vi pratade givetvis om Bethesda eftersom både jag och Lina som jobbar där var med. Innan vi åkte därifrån fick biskopen en broschyr om Bethesda.

Godwin, som är nyutbildad lärare har ännu inte fått någon anställning. Han gick alltså hemma och väntade på det. När vi åkt läste han broschyren. Då kände han inom sig att han ville hjälpa till på Bethesda och ringde därför ett av de telefonnummer som finns på broschyrens baksida.

Sedan en vecka tillbaka har vi därför en extra lärare på Bethesda. Man kan se det som tillfälligheter att jag hade besök som ville se Itierio, att vi råkade bli inbjudna till Godwins hem, att jag faktiskt hade en broschyr i väskan och att Godwin sen läste den. Men man kan också se det som att Gud ser våra behov och hör våra böner och med glädje ger oss det han ser är rätt och gott. Jag tror på det senare!

Sofia Nilsson

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved