Titicaca, Machu Pichu och flytt till Chiclayo

Titicaca, Machu Pichu och flytt till Chiclayo

Hej igen och jag ber (åter igen) om ursäkt för att jag inte tagit mig tid att skriva ett inlägg tidigare.

Sedan sist är det två stora saker som hänt. Först var jag ute på en liten turisttripp på fyra dagar och sedan har vi flyttat till Chiclayo.

Turisttrippen till Titicaca och Machu Picchu
Helgen innan jag och familjen Smetana flyttade upp till Chcilayo var jag iväg på en liten turisttripp och besökte två av de tre mest kända platserna i Peru. Den första av dessa var Titicacasjön. Titicacsjön är faktiskt värdens högst belägna sjö och ligger på över 3000 meters höjd. Det är dock främst inte därför den är känd, utan det beror på öarna som går under namnet Uros. Det som är så speciellt med dessa öar är att de flyter! Varje ö har en grund av flytande torv som sedan täckts med lager på lager av vass och om detta inte vore nog så bor det folk på dessa öar och det har existerat liknande öar sedan Inka-tiden! Om ni någon gång kommer till Peru och vill pröva på något annorlunda så skulle jag tipsa om att testa på att gå på flytande öar, man känner verkligen att de flyter.

Den andra stora turistmagneten som jag besökte var Inka-staden Machu Picchu som ligger ganska otillgängligt en bit ute i bergen utanför Cusco vilket medförde att den ”upptäcktes” ganska sent. Hela den gamla staden, som  i sig själv är mycket intressant med sin precisa arkitektur och byggnadskonst, ligger oändligt vacker natur som kan få en att förstå att Inka-kulturen trodde platsen var helig, men främst får mig att tänka på hur otroligt vackert Gud skapat denna jord vi fått att vårda. Om det så är en stilla snöflinga som faller en vårmorgon i Sverige, en stilla bris i ett dammigt och soligt Chiclayo eller en andlös utsikt ifrån Huayna Picchu så visar det på Guds fantastiska godhet!

Machu Picchu i all sin prakt
Machu Picchu i all sin prakt

(Tillbaka) till Chiclayo

Nu har jag och familjen Smetana äntligen flyttat upp till missionsfältet i Chiclayo. (För er som läste mitt inlägg om vårat besök här så vet ni att många minnen ifrån mina tidigare vistelser här dök upp och jag kan tillägga att nya dyker upp lite titt och tätt. Kul och spännande att få glimtar av min barndom dyka upp då och då) När det gäller flytten så är det självklart tråkigt att få behöva lämna Arequipa där jag hunnit skaffa en del vänner, men samtidigt så ska det bli roligt att få jobba lite mer med och bland Peruanerna!

Våra första dagar här i Chiclayo blev ganska röriga, då lägenheten som familjen Smetana skulle bo tills de hittat ett eget hus blivit vattenskadad, vilket medförde att vi alla fick tränga ihop oss ganska mycket för att få plats på några få rum uppe i kyrkan i Las Brisas. Då de inte hade ett givet hus var vi osäkra på hur länge vi skulle få bo så pass trångt, men Gud hör bön, så i måndags, lite mindre än en vecka efter vår ankomst till Chiclayo, fick Smetana napp på en riktigt fin och bra lägenhet som kommer att passa dem utmärkt! Redan följande dag, så flyttade vi alla lådor och de håller just nu på att installera sig i sitt nya hem. Jag för min del kommer att bo kvar upp i kyrkan i Las Brisas och kommer framöver fortsätta hjälpa Adam, Cornelia och Filip med deras skolgång, men då Annis är mer fri nu utan språkstudier kommer jag även att få jobba en del i församlingen här i Las Brisas vilket jag ser fram emot med förväntan! (Kan tillägga att jag redan tjuvstartat genom att jag börjat spela med musikgruppen här i kyrkan och hjälpte till med sången i söndagens gudstjänst, vilket jag tyckte var väldigt roligt!)

 

Tills nästa gång:
Ciao, Glad påsk (Ja, Han är verkligen uppstånden!) och Guds välsignelse!
/Arvid Birgersson

3 reaktioner till “Titicaca, Machu Pichu och flytt till Chiclayo”

  1. Tack för påskhälsningen, Arvid! Ja, det är verkligen sant och det högsta glädjeämnet att Jesus har köpt oss med sitt blod och är uppstånden och lever!
    Sen blir man ju lite avundsjuk på allt Du får vara med om och att Du får se sådant som bilderna visar!
    Verkligen fint att familjen Smetana fått ett så bra boende! Hälsa dom alla!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved