Tonåringar alltså! :)

Tonåringar alltså! :)

Hur i all världen gör man för att inspirera tonåringar?? Några idéer har vi kommit på i alla fall. Tills nu har Miriam, en tjej i San Antonio, nästan helt själv haft ansvaret för tonårsgruppen. Det brukar vara en ganska liten grupp med 2-6 personer. Kvällen börjar hon med att knacka på hos dem upp dem för att bjuda in dem. Kvallen brukar borja med lite smalltalk, sedan blir det ofta något spel. Här är det smart att börja med spelen eftersom folk ibland droppar in lite sent (även jag och Adam och Cornelia brukar kunna dyka upp lite i senaste laget ibland…). Till sist brukar hon ha något tema, som ofta är väldigt direkt och konkret.

Nu inför detta nya år ville jag också engagera mig lite mer och uppmuntra henne i aitt arbete. Därför tog vi en dag tillsammans för att brainstorma över visioner, svårigheter och möjligheter. Hon önskade några fler som kunde hjälpa till som ledare bland annat och att vi kunde ha lite fler speciella aktiviteter, som att fara ut på utflykter eller åka in till stan. Vi tog fasta på detta och har ny två nya ledare, Lesley och Dennise,  som också kommit med flera ideer. Nytt för denna termin blir:

 •  Minst två ledare varje gång, en som ansvarar för undervisningen och en för det sociala.
 • Fika varje gång. Att äta nåt tillsammans skapar en avslappnad stämning och tonåringarna kan ocksåbli lockade av att det alltid finns fika. Inget dyrt och svårt tänkte vi oss, men något enkelt som kan uppskattas.
 • Ledarna forbereder draman som passar till foredraget.
 • Vi ledare kommer fortsatta traffas och ha planeringsmñten med jamna mellanrum. Med Mirjam som ordforande.
 • än sa länge har vi planerat in tre speciella samlingar.
  • Dagen fore alla hjartans dag kommer vi ha tema karlek. Tonaringarna har kopt presenter till varandra och det blir knytkalas. Jag ska halla i eett forderag om karlek och vanskap och de andra tre ska forbereda ett drama ordna ett drama.
  • Vi kommer ha en filmkvall, liknande den i Las Brisas om ni last om den. Vi tankte ha film med popcorn och saft och bjuda in alla tonaringar i San Antonio med flygblad, framfor allt vannerna till de som redan ar med i gruppen.
  •  Vi tankte ocksa fara ut pa en utflykt med aktiviteter och fika, som vi inte hunnit planera an.

Vi hoppas ni kan vara med i bon for att vi pa detta satt ska kunna stodja tonaringarna i deras vandring med Gud och na ut med det klara glada budskapet om Jesus till annu fler tonaringar i San Antonio.

Guds frid! Och kom ih`g att Jesus verkligen forstar oss. Han kan till och med forsta fysiska behov. Denhar sondagen handlade predikan om hur Jesus stillade stormen. Han log ju faktiskt och sov innan. Och om man sover mitt under en rasande storm ar man nog lite mer en lagomt trott… och trygg i Guds hander.

/Ida

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved