Toppmöte VI

Hemma igen efter några härliga veckor i Etiopien. Här följer en del bilder från resan. Första dagen med alla toppledare var det avskedsfest för studenterna i Asella. Ovan ser ni Rakel i ett djupt samtal med Qes Mekonnen, rektor vid bibelskolan i Asella. Till vänster sitter Kissinger och Elisabeth från Kenya.

ELM-BV:s ordförande njuter i fulla drag av god mat och god gemenskap med Elisabeth och Kissinger.

Bibelskolan i Damot Bossa, Wollaita-synoden, södra Etiopien. Detta är en helt nyöppnad bibelskola inte att förväxla med bibelskolan i Asella. Imponerande att se hur de öppnat denna bibelskola utan något som helst stöd utifrån.

Uppgift: hitta Arne! Här är vi på besök i Hadiya-synoden och byn Wada. Arne ”störtade ut” ur bilen vid marknadsplatsen och kramade hela byn. Vilken kille! Han talade om Jesus till alla han träffade. Etiopien erbjuder många möjligheter att predika evangeliet.

Alla toppledarna samlade på ett foto. Längst fram till höger Arne Engström ELM-BV:s ordförande. Vidare bakom honom Dauro-synodens president Teka Tadesse, EELC:s president Dawit Tuffa, direktor bibelskolan Damot Bossa, Taddele Wonte, EELC:s generalsekreterare Endale Awgichew, president Tadesse Bogale Wollaita-synoden. Längst upp presidenten i Hadiya-synoden ato Mengesha Meskelo. Framför honom skymtar Yosef Ibsa från Arsi-synoden. Han har 32 syskon! John Kissinger från Nakuru Kenya kommer sedan. Han och Elisabeth Wako, som står längst ner till vänster, är föreståndare för Bethesda barnhem i Nakuru Kenya. Mellan Elisabeth och John står ELM-BV:s Etiopien missionär Rakel Smetana. Hon är utsänd för att vara med i uppstarten av ACYM (Asella children and youth ministry).

Graduation! Examen av 12 studenter i Asella. De har studerat teologi i tre år och nu är de sugna på att gå vidare. Be för dem! Kyrkan behöver verkligen utbildade präster och evangelister.

Händer! Etiopiska, kenyanska och svenska. Händer som Herren vill använda för att ”Nå med Evangeliet.”

Avslutningsgudstjänst i Asella. Dop, konfirmation och förbön. Flera av ungdomarna kommer från muslimska hem. Ett Guds under!

Tack alla kära vänner som bett för oss under denna resa. Tack för hälsningar och kommenterar på denna blogg och på facebook. Det är alltid lika kul att förstå att det finns verkliga missionvänner som ber, ger och hänger med i informationsflödet. Allt vi fått uppleva är en gåva från Herren. Honom tillhör äran och makten i evigheters evighet. Amen!

Jonny Bjuremo

 

 

 

1 reaktion till “Toppmöte VI”

  1. Tack Jonny för att du tagit så väl hand om mej och alla de andra.Rakel och du har gjort ett fantastiskt arbete och jag tackar Gud för er och alla andra goda arbetare i ELM.Gud välsigne er! Arne

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved