Toppmöte

När de stora världsledarna träffas talas det om ”toppmöte”. Vi ser fram emot ett ”toppmöte” i Etiopien. Kenya, Etiopien och Sverige är representerade under några dagar i slutet av juni och vidare in i juli. Kissinger och Elisabet från Nakuru i Kenya kommer till Asella i Etiopien för att dela med sig av sina erfarenheter av arbete med gatubarn. Rakel Smetana reser tillsammans med vännerna från Kenya till Etiopien. Rakel kommer att arbeta för den lutherska kyrkan i Etiopien, utsänd av ELM-BV, en hel månad. ELM-BV:s ordförande Arne Engström kommer till Etiopien för att närvara vid examen av tolv studenter vid det teologiska seminariet i Asella. De har studerat teologi i tre år. Vidare möter vi styrelsen för den lutherska kyrkan. Tänk vilken lycka för Arne att få komma till ett land där ALLA vill hälsa med en stor varm kram! Vilken fullträff! Som om inte detta skulle räcka så dyker Linnea Åström upp med ett helt gäng härliga ungdomar från Sverige som skall tillbringa flera veckor i Asella, Etiopien på sportscamp. Sportscamp vill samla barn från fattiga familjer, barn som inte känner Jesus. Under några veckor erbjuds barnen lek och sport varvat med undervisning. Ett bra initiativ från ungdomsgruppen i Asella. Ett ”toppmöte” mellan ungdomar från Etiopien och Sverige. Detta toppmöte i Etiopien har Jesus Kristus som tema och inramning. Allt som händer under dessa dagar handlar om att nå ut med glädje. Alla människor är välkomna till det verkliga toppmötet i himlen. Tack för att ni ber för ”toppmötet” i Etiopien. Vi är i stort behov av förbön. Tack!

Jonny B

2 reaktioner till “Toppmöte”

  1. Tänk att få vara med vid detta toppmöte.Hoppas vi får referat därifrån, som det ju brukar vara när ”topparna” möts.

  2. Det är underbart att ungdomsgruppen i Asella har tagit detta goda initativ att nå fattiga föräldrar och deras barn med evangeliet om Jesus Kristus. Att de sen får hjälp av personal från Betesda i Kenya är också något att vara glad över. Och ni som kommeer från Sverige för att hjälpa till är också något att tacka Gud för. Förbön behöver detta projekt och det vill vi gärna vara med för att stödja.
    När kommer människor från våra missionsländer till Sverige för att arbeta bland sin landsmän, men även bland svenskar? Mission i retur!

    Må Guds välsignelsen vila över er alla!

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved