Tre fester i Etiopien!

Tre fester i Etiopien!

Tack kära vänner för gemenskapen vid ELM-BV:s årskonferens i Ängelholm. Det är alltid upplyftande att möta så många missionsvänner på en och samma gång. Jag upplevde en särskild välsignelse dessa dagar och Gud är god som ger oss sådana mötesplatser här på jorden.

Nu är det dags att packa väskorna igen. Jag besökte Etiopien i april och då på uppdrag av Scriptura, evangelisk litteratur mission. Den här resan är det ELM-BV som är uppdragsgivare. Jag gläds mycket åt att ha David Appell, pastor Sackeuskyrkan Umeå, som reskamrat. Han är med på uppdrag av Scriptura för att undervisa vid pastorskonferensen i Asella. EELC, den evangeliska lutherska kyrkan i Etiopien, bjuder in till pastorskonferens, årsmöte och examen för studenterna vid det lutherska teologiska seminariet, LTS, i Asella. Tre stora högtider som alla går av stapeln i Asella.

EELC står inför val av ny ordförande och kommer även att anställa en ny generalsekreterare. Vi tackar er alla för att ni står med i intensiv förbön inför dessa viktiga punkter på dagordningen.

Vi planerar även att besöka de områden som drabbats av torka och svält. Den insamling som går under namnet ”Nöd Etiopien” har samlat in 641 000 SEK och vi vädjar om fortsatta generösa gåvor. Folket saknar inte endast mat utan allt som hör till det dagliga livet och därför har kyrkan, i förhandling med myndigheterna, kommit fram till en omfattande hjälpsändning som enligt planerna når de nödställda i samband med vårt besök. Löpande rapportering kommer på hemsidan.

Vi ser verkligen fram emot att träffa representanter för kyrkans sex synoder under en vecka i Asella. Dessa möten är av stor betydelse eftersom vi inte har möjlighet att resa runt i landet. Varje gång vi träffas uttrycker vännerna en stor tacksamhet till Gud över samarbetet mellan ELM-BV och EELC.

De nyutexaminerade studenterna vid LTS kommer nu att gå in i tjänst i olika delar av landet. De är i stort behov av förbön inför kommande uppgifter. LTS har redan rekryterat nya studenter inför hösten 2016. Vi gläds åt att LTS fortsätter att satsa på utbildning för att stärka kyrkans identitet.

Jag kommer att göra mitt bästa för att skriva bloggar från resan men det kan vara svårt att hitta fungerande uppkoppling på nätet. Det mest avgörande är att vi är uppkopplade med Herren och att Guds Ande får välsigna allt både i Etiopien och i Sverige.

Jonny Bjuremo

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved