Tre små punkter, från styrelsens sammanträde

Tre små punkter, från styrelsens sammanträde

Den 19 och 20 november samlades ELM.s styrelse. Och jag fick vara med. Här kommer en kort rapport:

Val av justeringspersoner, fastslagande av föredragningslista, ekonomisk rapport och … På ett styrelsemöte finns det ett antal punkter som ska finnas med, och de kan kännas ganska ”döda”. Men när jag var med på ELM:s styrelses sammanträde fredag och lördag så slog det mej att bakom var och en av dessa rutinpunkter ligger det också arbete. Bakom en del av punkterna som avverkades på en, fem eller tio minuter låg timmar av förberedelser.  För att allt ska fungera väl.

Men låt mej också nämna några av de punkter vi samtalade lite mer om. Inte alls fullständigt, men ändå något:

1) Ekonomi: Jag är inte så duktig på sådant som har med bokföring, budgetarbete och ekonomi att göra. Men jag tror att jag uppfattade det hela rätt med att ”de allmänna gåvorna” till ELM minskar och ligger under det vi hoppats på i år. Det är lite illavarslande – och jag hoppas att trenden ska vändas uppåt. Men ännu mer illavarslande tyckte jag det vara att vi inte heller gjort åt så mycket pengar som vi planerat. Det måste vi definitivt ändra på: Det finns utrymme för mer missionsarbete i och utanför Sverige!

2) 100-årsjubileum: Nästa år fyller ELM 100 år. Det är faktiskt värt att fira – Gud har välsignat och beskyddat. Men det är också en möjlighet för oss att fundera kring vår identitet och vårt uppdrag. På lite olika sätt kommer 100-årsjubileet uppmärksammas under 2011. Bland annat är en bok på gång och i samband med årsmötet i Stockholm 2-5 juni blir det en del special arrangemang.

3) Hemsida, IT och information: ELM har en hemsida. Jag tycker den är snygg. Men vi måste bli mycket bättre på att använda den. Det är en enastående informationskanal inom rörelsen, men också utåt. Bäst just nu är barntidningen Droppens hemsida – men resten av ELM behöver bli lika bra som Droppen på att uppdatera och dela med sej av material. Styrelsen hade redan tidigare bett mej ta ”ansvar för hemsidan”. Men jag protesterade lite, eftersom jag tyckte det inte var särskiult tydligt vad som förväntades. Nu blir det så att jag istället under den närmaste månade ska försöka skapa mej en överblick över hur hemsidan skulle kunna fungera, vilka behov som finns, vilken typ av information som snabbt och enkelt skulle kunna publiceras…  Kanske har du också tankar och förslag? Skriv i kommentarfältet eller skriv ett mejl på erik.j.andersson[snabel-a]elmbv.se.

/Erik

1 reaktion till “Tre små punkter, från styrelsens sammanträde”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved