Trevlig tripp

Trevlig tripp

IMG_6502

I fredags blev jag av Kerstin Nilsson tillfrågad om jag ville följa med till Chesinende (som ligger en två-tre timmars bilresa från Matongo) för att tillbringa veckoslutet där. Kerstin skulle dels uträtta en del rutinärenden och dels skjutsa fyra besökande svenskar dit för övernattning på deras vidare färd till Nakuru.

IMG_6474

Vi drar upp en som fastnat i leran

På såphala lervägar och genom vidsträckta illgröna tefält tog vi oss via staden Kericho till det högt belägna och ganska kyliga Chesinende – ytterligare en i raden av de i ELM-sammanhang välkända missionsstationerna.

Copy of IMG_6497

Det var trevligt att tillbringa en del av veckoslutet tillsammans med f d ELM-volontären Mia Kalin, hennes storasyster och svåger samt parets dotter. Det handlade om Mias fjärde besök i Kenya, medan det för de andra tre var premiär.

IMG_6480

Kerstin och hennes ”söner på platsen” 26-årige Ezra och 21-årige Ebenezer tog synnerligen väl hand om oss och idag följdes vi alla åt till församlingens gudstjänst, där vi såsom långväga gäster självklart skulle presenteras.

Copy of IMG_6496 

Kerstin presenterar gästerna. Mia med lånad församlingsbaby

Per-Martin Hjort

1 reaktion till “Trevlig tripp”

  1. Var fanns dessa lervägar på väg till Chesinende? Jag tänker att det är bara vägen upp från Cepseon som det är lera. Eller ni var inne och körde bland tefälten på riktigt och tog kanske ”bakvägen” till Chesinende.
    Kul att se att julstjärnan blommor precis som den brukar.
    Ha en bra arbetsvecka.
    Gunnel

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved