Tur till Cajamarca

Tur till Cajamarca

Vi har från missionens sida uppmuntrat pastorerna i kyrkan att ta tid till vila och till att vara tillsammans med sina familjer, och avsatt pengar till det. Första helgen i mars tog pastorerna Pepe, Merci och Harold med familjer bussen de sex timmarna till Cajamarca, som ligger i de peruanska bergen. Vi missionärer var också inbjudna, men det var bara vår familj som hade möjlighet. Vi åkte i egen bil, eftersom barnen blev så åksjuka sist vi var  där. Cajamarca är en stad full av historia och vackra platser. Det var här Pizarro mötte och avrättade inkahövdingen Atahualpa, vilket var början till slutet för det stora Inkariket. Vi fick två härliga dagar tillsammans, gjorde utflykter, delade måltider och fick mycket tid till att umgås och prata. I Chiclayo är det sommar, men i Cajamarca är det vinter just nu. Det innebär betyder sol och regn på dagarna och kalla nätter. Eftersom husen är av tegel och de inte värms upp blir det otroligt kallt inomhus. Det är lite intressant att det kan var helt olika årstider i ett land samtidigt! Det var en fin resa och jag tror att den hade betydelse för gemenskapen mellan pastorerna och deras familjer. Pastorerna fick samtidigt möjlighet att göra något tillsammans med sina egna familjer, långt från arbetet därhemma som ständigt pockar på uppmärksamheten. Alla uttryckte ett stort tack till missionen för att resan blev möjlig.

På lördagen tog vi en tur norrut och besökte Granja Porcón. En kristen kommunitet som grundades av en Belgare för ca 40 år sedan. De säljer diverse mjölkprodukter och driver en djurpark. Otroligt vackert och grönt! Vägen dit var kantad av stora plakat med bibelord,

/Annis

 

 

 

4 reaktioner till “Tur till Cajamarca”

  1. Vilket fint initativ, roligt att läsa om! Ber om Guds hjälp och ledning under era sista månader i Peru och inför hemresan till Västerbotten. Vi saknar er!

  2. Tack Annis för att ni delar med er av denna resa. Alla behöver vi ombyte och ledighet ibland. Det är viktigt.
    Vi ber för er särskilt nu er sista tid Peru.
    Herren med er!
    /Henrik

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved