Tvätt och tankar

Tvätt och tankar

För en stund sedan satt jag och tvättade, lyssnade på musik och satt i mina egna tankar. Det kanske inte alltid är det roligaste att tvätta, men det är ändå någonting med den stunden. Vad har då att tvätta mina kläder med mitt volontärarbete i Kenya att göra?

Här får vi varje dag så många intryck, det händer massor och ibland kan det vara svårt att hinna smälta allt som vi får se och vara med om. Men så finns de där stunderna som ger en lite tid att hinna smälta i alla fall en del, en sådan stund är när jag sitter och tvättar mina kläder. Jag får sitta där i mina egna tankar och lugna det som snurrar runt i huvudet. Andra sådana tillfälle är t.ex. på kvällen innan jag lägger mig när jag skriver dagbok och lyssnar på musik eller när jag steker ägg på morgonen. Sådana där lite udda stunder men som blir betydelsefulla för att koppla av och inte bara trycka in ännu mer utan också ta in det som hänt under dagen eller gårdagen. För att vi ska kunna jobba som volontärer måste vi få ha våra sådana stunder då vi hinner tänka och inte bara pressa in mer i oss själva.

Detta tror jag är något som kan vara viktig i allas vardag och inte bara i vår vardag som volontärer. Att ibland ta den där tvättstunden och smälta och ta in det som man fått uppleva eller som snurrar rundor i hundranittio i huvudet. Jag tror att alla kan behöva en paus ibland, man behöver inte alltid vara effektiv och aktiv även om man så gärna skulle vilja hinna med både det ena och det andra på en och samma gång.

Lite tankar från mig och mina tvättstunder här i Kenya. Så mitt råd är: hitta dina tvättstunder du också.

/Julia Nilsson, Kenya

1 reaktion till “Tvätt och tankar”

  1. Den stunden att smälta intryck och pausa lite har jag när jag hänger min tvätt… Efter att tvättmaskinen gjort sitt…
    Fortsatt gott med handtvätten.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved