Uppdatering från Östafrika

Uppdatering från Östafrika

24

sep 2023

Vi har nu bott här i Kenya en hel månad och några dagar. Vi tycker att tiden har gått väldigt snabbt och vi trivs verkligen i vardagen här.

 

Helgerna är en favorit och något vi under veckodagarna ser fram emot – då är vi ensamma med killarna som bor på Bethesda. Jämfört med skoldagarna då 150 barn och flera lärare som rör sig på skolan så får vi under helgen umgås med de 19 grabbarna ensamma. Så härligt att varje dag som går få lära känna de ännu mer. SÅ mycket glädje och kärlek. Det blir mycket spelande, fotboll, andra lekar och att hjälpa till med deras vardagssysslor men något jag (Vilma) uppskattat mycket är att sitta och prata med de lite äldre killarna. Beror också på att jag inte är lika mycket av en spelfantast som Simona och Filippa är. Att få höra killarnas tankar och drömmar och också få berätta om mitt liv. Det är så mysigt. Fast att våra liv skiljer sig mycket så är det så fint att dessutom få hitta gemensamma nämnare. Något jag verkligen älskar i kulturen här är hur enkelt Jesus kommer upp i vardagliga konversationer. I dessa samtal med killarna citerar de emellanåt bibelcitat och berättar om deras tro. Likaså i klassrummen under skoldagarna när vi sitter och pratar med olika lärarna så är inte konversationer om Jesus långt borta. Lika betydelsefullt här, som hemma, är det att prata med sina systrar och bröder i tro. 

Bild från en lördag när vi såg på film och bjöd gänget på chips
John, Samuel, Sammy & Vilma

Om en månad ungefär är det graduation, eleverna är nu på sin tredje och sista termin för läsåret. Detta innebär att skolan snart stänger för lov, fyra av pojkarna som bor på barnhemmet flyttar ut, de flesta åker hem till sina familjer/släktingar under lovet och några få av killarna stannar av olika anledningar.  Därför har vi nu planerat att hitta på lite extra speciella saker med killarna innan lovet. Veckan som kommer ska vi på fredag fira min födelsedag och bjuda på kladdkaka och lördag till söndag ska vi för första gången sova över på Bethesda. Kul! För den äldsta klassen innehåller den här sista terminen främst plugg och testexams inför slutproven. De flesta är nervösa och stressade inför detta. Speciellt de killarna som flyttar ut i början på november är både nervösa och stressade för proven och att lämna sitt hem på Bethesda. Var gärna med oss i bön för att de ska klara slutproven och deras framtid efter deras tid på barnhemmet. 

 

Skollunchen på onsdagar, lyx – Ugali och kål
Förmiddagsrast med gröt

 

Det finns mycket i vår vardag här som vi är tacksamma för, alla härliga människor vi möter, god mat, att vi är friska, att leva i en kultur som är så präglad av kristen tro och ja allt som vi får uppleva och vara med om. 

 

Det var allt för detta blogginlägget.

 

Varma hälsningar från oss här i Kenya

 

/ Vilma Grimberg. Med Simona Niklasson och Filippa Johansson

1 reaktion till “Uppdatering från Östafrika”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved