Uppdatering Kenya

Uppdatering Kenya

Som nyanländ till Kenya efter en frånvaro på 13 år, har det varit nödvändigt och synnerligen värdefullt att få tillbringa ett par dagar tillsammans med kenyamissionären Kerstin Nilsson som nu jobbat i landet i sammanlagt 17 år.

IMG_6198
Kerstin och undertecknad var missionärskollegor under ett par år i början av nittiotalet och vi hade också en hel del med varandra att göra 1996 då relationerna mellan ELCK och ELM var minst sagt ansträngda.
Numera förefaller dessa relationer goda, inte minst tack vare Kerstin som är en verklig resursmissionär för såväl ELM som den svensk-finländska organisationen SLEF; delar sitt boende mellan Atemo (ett par mil från Matongo) och Chesinende (som ligger längre bort), och har sitt hjärta i Kenya och ELCK.

Copy of IMG_6207
På Atemostationen hade jag glädjen att träffa en del av SLEF:s missionärer, och tillsammans med Kerstin gjorde jag ett kortare besök på Itierio där Sydvästra stiftet inom ELCK har sitt huvudkontor och där vi också välkomnades av många kenyanska vänner och bekanta.

Copy of IMG_6214

Kerstin tillsammans med Antony Marocha (en av mina gamla elever) som numera är Communication Department Director inom ELCK.

Per-Martin Hjort

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved