Uppmuntrande

Idag var jag och Ingrid en sväng till Itierio. Vi behövde båda fylla på lagren med böcker att sälja, speciellt söndagsskolmaterial. Vi fick också möjlighet att träffa och hälsa på några av ledarna och arbetare där. Roligt.
Bland dem vi träffade var också en präst och en evangelist från en församling i närheten. Ingrid var på besök där i söndags och de var glada att träffa henne och tacka för att hon varit där. När evangelisten såg mig så började han prata om HWEC-workshopen som vi hade på Atemo Bible College, ABC, i augusti 2012 under evangelistkursens sista vecka. Han tyckte den varit mycket bra och ville vi skulle besöka hans församling med den undervisningen.
Häromdan mötte jag Rev Benson Otieno som är rektor på ABC. Ni ska komma nästa termin, sa han , och ha den workshopen ni hade 2012.
Det är roligt att de som sett och varit med om workshopen uppskattar den. Och att vi förhoppningsvis får ta den vidare. Be om vishet i planeringen! Be för planeringsteamet, om vishet, enhet, ledning för framtiden. Be att Herren visar mig min plats i arbetet!
Om du vill följa speciellt försoningsarbetet i förbön så anmäl dig till mail-listan genom att maila mig på kerstin.nilsson@elmbv.se

Jesus säger ”Varje rike som blir kluvet, det ödeläggs, och blir en stad kluven, eller en familj, så kan den inte bestå.” (Mat 12:25) Kan vi få ett mycket tydligare ord som visar hur viktig försoning är? För mig blev det i alla fall en uppmuntran och uppmaning att fortsätta be och arbeta för försoning.

Kerstin N

1 reaktion till “Uppmuntrande”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved