Vackra Chesinende

Vackra Chesinende

Under veckorna som gått har jag blivit mer och mer hemmastadd här i Chesinende. Språkstudierna har gett mig lite struktur och rutiner i vardagen, vilket känns härligt. Dagarna är fyllda av en massa swahili medan eftermiddagarna/kvällarna är ganska lugna. Det blir kanske en fika ute på verandan, en tur till Kericho eller en promenad i området. Då och då kommer det lite gäster. Sedan är det gudstjänst på söndagarna.

Jag njuter av att leva så nära djuren och naturen. Utanför fönstret ser man kor som betar och det händer att man ibland får jaga ut någon kacklande höna som irrat in i köket. Och på gatorna här utanför är det vanligare att stöta på en flock med åsnor än att stöta på en bil. Här i Kenya har man inte husdjur på samma sätt som vi, men det är vanligt att man har ett par kor hemma. Jag och Kerstin köper färsk mjölk från en granne. Vi ställer bara ut mjölkkannan utanför dörren så är den full av mjölk nästa dag! Något annat jag njuter av är frukten: mango, ananas, passionsfrukt, banan m.m. Eller jordgubbarna som Kerstin plockar direkt från trädgården, små och söta!

Sedan är det ju kenyanerna som alltid hälsar på en med ett glatt leende. Allteftersom jag förstår mer av hur saker och ting går till här känner jag mig mer bekväm. Jag längtar efter att få lära känna människorna här lite bättre och att de ska lära känna mig, inte bara som mzungu, utan som Amanda.

På ett sätt känns livet här så äkta, just eftersom man lever så nära både människor och natur. Det blir så avskalat på något vis. Den starka gemenskapen som finns här hos kenyanerna tycker jag är någonting väldigt fint! Gud har skapat oss beroende av varandra och det ska vara någonting gott, inte någonting farligt som vi fått för oss i väst.

Jag är tacksam över att få ha detta som mitt hem i några månader. Det kommer nog bli bra, jag har ju redan fastnat för den här vackra platsen!

DSC_0554 (2)

 

 

 

DSC_0558 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Amanda Mattson, volontär Kenya

2 reaktioner till “Vackra Chesinende”

  1. Det är så fint att läsa Dina brev. Vi lever nästan med i vad Du upplever med naturen, korna m m. Bra att du lär Dig mer av språket.

  2. YOU GO! Hejar så på dig. Du finns i mina tankar och böner. Längtar tillbaka när jag hör dig beskriva. Det jag saknar mest nu är nästan kravlösheten och det avskalade livet som du beskriver. Det är fint. KRAM till dig! 🙂

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved