Vad händer i Afrika?

Vad händer i Afrika?

Höstterminen står för dörren och nya spännande uppgifter väntar. Missionsarbetet som ELM-BV bedriver i Eritrea, Etiopien och Kenya går vidare.

Vännerna från Eritrea hälsar och tackar för all vänlighet i samband med deras besök i Sverige. Kyrkan i Eritrea önskar stöd till att renovera musikskolans lokaler i Asmara. Musikskolan är till stor välsignelse i kyrkans arbete.

EELC, den evangelisk lutherska kyrkan i Etiopien, planerar att bygga ett höghus i huvudstaden Addis Abeba. Kyrkan vill genom detta få inkomster till verksamheten. ELM har beslutat att göra en extra insamling under namnet ”Det dubbla bygget” under september. ELM önskar dela denna insamling mellan byggprojektet och det löpande arbetet som NUM, nämnden för utlandsmission, har beslutat i sin verksamhetsplan. Redan nu kan Du i bön börja fundera på hur mycket som just Du kan ge. EELC har goda möjligheter att nå ut med evangeliet till sitt folk. Mer information om projektet kommer att presenteras i Till Liv och Kompassen.

Qes Mekonnen, rektor vid seminariet i Asella Etiopien, besöker Sverige, Finland och Danmark under augusti och september. Söndagen den 6 september kl. 10 medverkar han i Åstorp.

ELCK, den evangelisk lutherska kyrkan i Kenya, kämpar fortfarande med interna strider. Trots detta kommer rapporter om väckelse i olika delar av kyrkan. Arbetet går vidare och detta på grund av trogna medarbeterare. Vår missionär Kerstin Nilsson står mitt i denna kamp. Hon väntar på att hennes arbetstillstånd ska förnyas. Freds- och försoningsarbetet går vidare med samlingar och styrelsemöten. Efter en tid av ovisshet verkar gruppen nu arbeta vidare i full harmoni. Kyrkan behöver detta arbete just nu och vi tackar Gud för dessa öppningar.

Barnen på barnhemmet i Bethesda är hemma hos sina familjer efter terminsavslutningen. Barnhemmet fungerar väl och är välsignat med goda medarbetare. En stor ungdomssamling och prästvigning på Iterio har nyligen ägt rum enligt rapporter.

Be för våra vänner i samarbetskyrkorna i Afrika.

Jonny Bjuremo

 

 

1 reaktion till “Vad händer i Afrika?”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved