Vädret och vägarna

Vädret och vägarna

Ave bloggis läsares!

Förra veckan var som vilken vecka som helst mellan regnperiod och sommar i Kenya. Då det inte ösregnar är det så gassande hett att mina öron riskerar att bli som knaprig bacon och flippfloppbränna är oundvikligt. Den tiden jag varit här och det fortfarande varit regnperiod har jag rensat ett igenvuxet grönsaksland. Och först efter sista regnskuren(tydligen)får jag sått mina bönor. Får se om det blir som i filmen ”Faith like potatoes”, fast med bönor denna gången.

Barnen har gjort sina två prov per dag i tre dagar och var lite slitna efter den antagligen jobbigaste veckan på året. Men de fick känna av ledighetens sötma på Kivu Hotel i Nakuru där de fick spelat fotboll, badat och solat. Vi fick också mött upp ett par andra svenskar som går bibelskola i Nairobi. Natanael från Silverdalen och Tomas från Linköping, som även de fick agera simlärare för ett par timmar. De hade hört talas om Bethesda hemma i Sverige och beslöt sig för att ta en helg från bibelskolan i Nairobi och göra ett studiebesök. Och det är förstås alltid roligt träffa svenskar i Kenya. Följ dem på:

http://teft1213.wordpress.com/

Denna veckan såg ut att bli en lugn vecka med mest lek eftersom barnen har gjort sina prov och slutar skolan denna torsdagen. Men oj så fel jag hade. Plötsligt skulle jag, i egenskap av förälder till Fredrick 15, närvara vid föräldramiddagen och bön i kyrkan för årskurs-8 som skall examineras i december. Och det var ju förstås speciellt och antagligen lite unikt att ha en son som bara är 5 år yngre än en själv. Men vi hade roligt och det var en fin stund i kyrkan där Fredrick höll tal och lärarna önskade åttorna lycka till på det stora provet. Jag fick ju även stiftat bekantskap med skolledningen och de flesta av barnens lärare. Eftersom jag löpt fritt med min kamera ville de även ha kopior av de kort jag tagit på föräldramiddagen och skolavslutningen under stora trädet på skolgården.

Vad som väntar nu är att förhöra Fredrick så han gör riktigt bra på provet och vara med barnen nu när de är lediga, och innan några av dem åker hem för att fira jul. Jag skall också längre fram delta i ett fristående projekt för att hjälpa unga mödrar på gatan. Detta är E.L.C.K  som startat och är bara en månad gammalt.

Detta är Fredrik Andersson, från landet med lite sämre vägar, men med mycket godare Fanta.

Kim som hjälpt mig odla bönor i trädgårdslandet.

Lunch efter bad på Kivu hotel i Nakuru. På bilden ser ni Natanael Larsson från bibelskolan i Nairobi.

Fredrick ,den ända på Bethesda just nu som skall ta examen på Primary school(grundskolan) . På bilden ser ni Fredricks två huvudlärare och min Swahililärare.

3 reaktioner till “Vädret och vägarna”

 1. Hej Fredrik! Roligt att följa dig på resebloggen. Snöskyffeln vi fick av dig, har vi inte behövt använda än, för här är fortfarande milt och höstgrått. Vi har träffat din lillebror och några kusiner i kväll, då vi haft återsamling med konfirmander. Det verkar som om Patrick kan komma igång med en ungdomsgrupp. Lycka till med ditt arbete med skolungdomarna. En stor och viktig uppgift! Hoppas att du får vara frisk och blir till nytta. Tänk på ordet: ”Jag är med er alla dagar…”
  Dina faddrar Berit och Ingemar

 2. Så du läser Swahili nu Fredrik? 🙂 Roligt,kämpa på!
  Är det den lila (svarta vinbär) fantasorten du syftar på? Den är en exotisk dryck hemma hos familjen Imberg.

  Kram sålänge!

 3. Berit och Ingemar: Tack för hälsningen och hoppas ni får använda skyffeln. Hoppas även att ni ber för min hälsa och insats här i Afrika!
  Viktoria: Jag läser inte swahili men ibland frågar de mig saker på swahili så jag tar ju upp en del ord och uttryck. Nästa gång jag åker hit skall jag kunna mer från början. Och jag syftar på den genomgula lemon, eller något är det. Väldigt god.
  /Fredrik

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved