Väl Hemma i Sverige igen!

Väl Hemma i Sverige igen!

Hallå hallå!

I lördags landade mitt turkiska Ansgarflyg i Danmark och efter en mycket trevlig middagspaus i Lund gick resterande resa som tåget hela vägen hem till Tostared. Trots en horribelt mör gluteus maximus och energinivå nära absolut noll var det ändå grymt skönt att få komma hem till familjen och deras respektive. Även här har det hänt grejer men inte så mycket att jag inte känner lättnad över att verkligen få vara Hemma hos mor och far igen. Mitt huvud är knökat med minnen och erfarenheter som jag till viss del fick börjat dela med mig av, dock satte orken begränsningar på min uttryckningsförmåga. Det jag berätta blev lite onyanserat och med för många spontana superlativ kan jag nu i efterhand tycka. Sedan har jag också fått hålla igen lite för att inte likt en flodvåg verbalt överskölja folk med min afrikaupplevelse. Mycket har hänt och det tar nog en tid för mig att själv komma över denna neurologiska paltkoma. Förklaringen till varför detta inlägg kommer så oförskämt sent.

 

Den återstående tiden i Asella blev nödvändigt välplanerad eftersom jag skulle hinna med husröj, avslutande bibelstudier och tacka de personer man jobbat med och fått så mycket hjälp av. Som tidigare nämnt skulle jag bjuda barnen på min favoritefterrätt, chokladpudding tillsammans med bananer och mangosaft. Barnhemmets styrelse tog då chansen att bjuda mig och barnen på rostat fårkött med läsk till injeran. Festmåltiden var ett faktum. Flickorna hade förberett fin sång i kör där de hade samma färg på kläderna som en riktig kör har. Senare på kvällen körde vi ett längre bildspel från engelskalektionerna, lekarna, vardagen och bibelstudierna, många bilder som publicerats på bloggen. Till min kala sovrumsvägg fick jag som hejdågåva ett fint inramat foto på barnen och personalen på ACYM. Summa Summarum, en toppenavslutning för tiden i Etiopien och Afrika. Bilderna från den sista tiden och på avslutningsfesten har tyvärr av okänd anledning inte accepterats rent tekniskt att laddas upp på bloggen så de får istället beskådas på något framtida sammanhang.

 

Med detta inlägg sätter jag punkt och tackar för mig på Resebloggen. Utmaningar man ställts inför har gjort det tidvis kämpigt och jag kan erkänna mig utmattad efter volontärskapet på BCM,Kenya och ACYM,Etiopien. En stark hemlängtan till svenskan, familjen, vännerna, maten, jobbet, köra bil( hela alltet, Sverige!) har jag haft när det varit som jobbigast. Men jag är inte bitter och ångrar absolut inte att jag tog chansen att få åka ut som volontär. Jag har gjort mitt bästa på barnhemmen och på bloggen. Lärorikt har det varit och tacksam är jag. Det är glädjande att se ELM,s ovärderliga arbete med dessa gatubarn och föräldralösa i Afrika, men också vilket historiskt arv som organisationen besitter. Detta att vara oerhört stolt över och fortsätta jobba med i samma anda! Roligt att jag fått bli en liiiten del av det stora.

Avslutningsvis vill jag tacka NUM för att de gav mig möjligheten och förtroende att åka ut som representant för missionsorganisationen ELM-BV. Även missionärerna på plats, Bengtssons, Kerstin Nilsson, Hechamos skall ha en stort tack för all omsorg. Personer som via mejl har varit tillgängliga så som Mia Kalin, Jonny B, Miss Lydia och Rakel S, tack för er närvaro och all rådgivning! De Afrikanska medarbetarna fick jag tackat på plats, även de för en massa hjälp.

 

Kravet från NUM var minst ett blogginlägg i veckan och tur var väl det. Om jag inte hade skrivit hade antingen mitt huvud exploderat av ickedelade upplevelser, eller mer troligt, mina familjemedlemmar blivit panka pga. feta telefonräkningar. Hoppas det varit intressant läsning!!

Tack för mig, allt gött// Fredrik Andersson

4 reaktioner till “Väl Hemma i Sverige igen!”

 1. Fredrik!
  Hjärtligt tack för dina härliga blogg inlägg. Tack för tiden i Afrika. Du har klarat detta på ett utomordentligt bra sätt.
  Guds välsignelse över framtiden!
  Jonny (bloggkollaren)

 2. Tack Fredrik
  Jag vet inte vem du är fysiskt, men det har varit härligt att få ta del av dina upplevelser i stort som smått. Du ska veta att vi är många ELMare som följt dej. Hoppas det kommer efterföljare!

 3. Tusen tack Fredrik, för att du var villig att resa, för allt du fått uträtta på plats och för alla härliga bloggar. Inget är på något sätt över – det är nu det börjar!!! 🙂 Spännande att se hur Gud leder vidare, hur han vill använda dina erfarenheter här hemma och hur han vill låta ditt framtida liv präglas av att du nu har Afrika och missionen i ditt hjärta. Gud välsigne dig vidare.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved