Väl hemma igen!

Väl hemma igen!

Idag vaknade jag kl 06 och var klarvaken, MYCKET ovanligt för att vara jag, särskilt efter en 36 timmars resa från hotelldörren till min egen dörr. Men så kom jag på, klockan är ju 10.30 i Indien så det var ju egentligen en lång sovmorgon.

Känslomässig som jag är så kändes det sorgligt att lämna våra vänner och man kunde också se att ett och annat öga hos dem inte heller var helt torrt. En stor BLM delegation följde oss med buss och bil den 2 1/2 timmes långa vägen från landsbygden in till staden Vishakapartnam där vi flög ifrån. Vi åkte lite tidigare för att hinna besöka en djurpark – jättetrevlig avslutning och jag hade inget emot att se en äkta Indisk tiger ströva omkring, för det har jag aldrig sett tidigare i mitt 40 åriga liv.

20130306_092448

 Den underbara hotellpersonalen vinkar av oss

DSC09340DSC09313DSC09357

Det är underbart att vara hemma igen och resan hem gick otroligt smidigt på alla sätt. Vi bär med oss mycket glädje och inspiration från våra vänner i Indien, glädje över att vi får stå tillsammans för att sprida evangeliet, glädje över att vi får känna så starka familjeband världen över, och glädje över att ni, kära missionsvänner, funnits med oss på denna resa. TACK för att ni följt oss så ivrigt på bloggen, TACK för alla förböner och uppmuntrande kommentarer, mail och sms. Jag tror inte att ni förstår hur uppmuntrande det har varit för oss. Vi har verkligen känt oss burna av förbön. TACK!!!

DSC09379

BLM delegationen med Moses Badda i spetsen på flygplatsen

JÄTTEMEGASTORT TACK till Karin, Janne, Jonny och Qes Dawit för det goda resesällskapet. Det har varit fantastiskt att få resa med er och dela nöden för Indiens folk men också utmaningarna i att sprida evangeliet i en kultur som vi ännu inte känner så mycket till ännu. Det är spännande men också utmanande.

Nu återstår efterarbetet, ekonomiska sammanställningar och rapporter till NUM, tidningsartiklar m.m. Många andra viktiga saker som legat vilande under min Indienresa ska tas itu med, sommarens missionsresor, volontärplanering och lite annat smått och gott. Gud är lika nära här i Sverige som han är i Indien, även om det kanske inte alltid känns så.

Ett aktuellt böneämne: Våra och ELM-DK:s fem missionärer i Peru har stött på problem med uppehållstillståndet. Två av dem har blivit beviljade men när det gäller resterande tre så vill myndigheterna ha ytterligare information. Steffen och Erik sliter hårt med myndigheter både i Sverige och Peru och uppfinner nya dokument som kan vara till hjälp. Låt oss tillsammans ropa till Herren för detta – Gud hör bön och han har ALL makt. Glöm inte heller bort att också bära våra kära missionärer i förbön. BE att inte dessa problem ska inge missmod och oro som tar kraft och energi utan att de konkret ska få uppleva att Gud håller modet uppe.

Låt mig till sist dela ett bibelord ligger på mitt datorskrivbord och har burit mig både till Indien och tillbaka igen.

”Se jag sänder en ängel framför dig, och han ska bevara dig på vägen

och föra dig till den plats som jag har förberett!”

2 Mos 23:20

//Rakel Smetana

3 reaktioner till “Väl hemma igen!”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved