Vänvård

ELM-BVs närmaste samarbetspartner sedan många år är danska ELM. Vi har många gemensamma missionärer i Östafrika, och vi har fortfarande missionärer tillsammans i Peru. Därför är det logiskt att Nämnden för Utlandsmission just nu sammanträder utomlands – på Bornholm och danska ELMs lägergård Baekkely. Vi vårdar en värdefullt relation!

På Baekkely har vi också fått tillfälle att möta Carina Nielsen som arbetar som sekretariatsledare på danska ELMs kansli. En av hennes arbetsuppgifter är s k fundraising, alltså insamlingsarbete. Vid förmiddagskaffet informerade Carina något om sitt arbete och delade några ideer kring om hur vi som missionsorganisation behöver kan tänka kring insamlingsarbete.

En grundläggande tanke är att vi behöver vara tydliga med vilka behov som finns och vad vi faktiskt gör, ge löpande information (också om hur det går ekonomiskt) och att fundraising = friendraising, alltså  att det inte handlar om att finna givare utan vänner.

Spännande! ELM består av missionsvänner, och det är fler sådana vänner vi behöver, för att fortsätta och utveckla det missionsarbete vi bedriver i Sverige, Kenya, Etiopien, Eritrea och Peru. Vi vill bli bättre på vänvård. Men samtidigt behöver vi också höra missionsvännernas önskemål: Vilken information vill ni få? Vi har med månadsbrevet Kompassen tagit ett steg under 2015. (Om du inte får den så skriv in dig i ELMs adressbok via hemsidan.) Finns det behov av mer eller annan info? När det gäller givande – finns det saker vi behöver utveckla?

Kom med tankar och idéer i kommentarsfältet, eller i mail till mig, eller när du nästa gång träffar någon av ELMs medarbetare.

/ErikJA

 

 

 

1 reaktion till “Vänvård”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved