Var är Preben???

Var är Preben???

En underbar sak här i världen är att vi är olika, att vi har olika gåvor och att vi kan använda dem gåvorna för att hjälpa varandra. En av mina tidigare kollegor, Preben, har många gåvor som inte jag har, och dessutom en hel del erfarenhet som jag inte heller har. Denna vecka har jag vid åtminstone tre tillfällen ställt mej frågan: Var är Preben?

Först efter mötet med kyrkans ledning i tisdags. Ibland är det underbart att få vara tillsammans med ledarna i den unga lutherska kyrkan. Och ibland är det inte lika underbart. Efter mötet i tisdags kände jag mej ganska misslyckad, kritiserad och missmodig. En del av ärendena hade Preben skött bättre än jag gjort.

Sedan idag skulle jag till migrationsmyndigheten. Dit ska jag som direktor i missionen här med jämna mellanrum. Ett totalt bakslag denna gång. Det betyder extra pappersarbete. Och jag undrar om inte Preben hade kommit på någon smart lösning så att situationen aldrig uppstått.

Hemma efter middagen skulle vi så flytta om i huset en del. Barnen ska ha ”egan” rum. På Lovisas rum skulle jag koppla om några sladdar så att fläkten kunde stängas av utan att man behövde klättra upp på en stol. men när jag satte stickkontakten i väggen fylldes rummet med blixtar och rök, i stället för surrandet av en fläkt. Preben, som är professionell elektriker, hade definitivt gjort det bättre!

Ibland önskar jag att jag hade andra gåvor än dem jag har. Men det lär ju mej att uppskatta människor runt omkring mej som har de gåvorna.

/Erik

Ps Jag vågar inte ens nämna i bloggen hur jag bar mej åt när Jeremia låste in sej på badrummet för en vecka sedan – men jag lovar att Preben hade löst de mer elegant än jag gjorde…

På bilden syns Preben med Maggan och Helene på Strandhem sommaren 2008.

Preben

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved