Världens bästa jobb! :)

Världens bästa jobb! :)

Denhär veckan har jag varit med barnen i familjen Smetanas hela dagarna eftersom det är konsultationer för föräldrarna på kvällarna. Det har varit jättemysigt och dagarna har gått jättefort (nästan lite för fort, blev inte mycket tid över till läxläsning) även om både jag och Ella har varit lite förkylda. Läs gärna det förra inlägget som Henrik skrev om konsultationerna om ni vill veta mer, väldigt tänkvärt, intressant och bra.

I tisdags köpte Cornelia och Adam och Filip (eller en av dem, vet inte vem) chips och godis och satte på en film. Då blev jag lite mer än lagomt glad! Igår såg vi äldre på Hungergames, Adam tröttnade efter ett tag men jag och Cornelia såg klart. Vi har planerat att se alla filmer innan den sista filmen kommer ut näsa vecka. Nu håller vi bara tummarna på att den blir på Engelska och inte är dubbad.

Idag på skolan har Filip fått ha: Hemkunskap, Kemi och matematik, som ett temaarbete. Tidigare i veckan bestämde vi vad vi skulle baka och handlade in det och skrev upp vad allt kostade. Idag började vi med att göra hypoteser om vad de olika ingredienserna i bakverken har för funktion och vad som händer med dem när man sätter dem i ugnen. Sedan har vi bakat hela dagen, snäll som han är Filp, så fick Ella också hjälpa till och hon var också jätteduktig såklart.  Nästa vecka ska vi räkna ut vad varje muffins och semla kostar och se om hypoteserna vi gjorde stämde. Jag gillar hemundervisning!

Så idag har vi ätit chokladmuffins och Filips favorit: SEMLOR!

Cornelia, Ella  och jag tog en lugn halvtimme och målade.
Cornelia, Ella och jag tog en lugn halvtimme och målade.
Ella som kastar flygplan. :)
Ella som kastar flygplan. 🙂
Semmelbakning med Filip.
Semmelbakning med Filip.
Filip och Adam som verkar ha det allmänt bra såhär på kvällen.
Filip och Adam som verkar ha det allmänt bra såhär på kvällen.

Allt gott och Guds Frid! /Ida G. Peru

 

2 reaktioner till “Världens bästa jobb! :)”

  1. Tack Ida för det du gör och att du gör det med glädje! Det betyder allt att man som förälder vet att barnen har det bra och tryggt kan åka iväg på kvällarna. Gud välsigne dig. Och semlorna var riktigt Nice! Tack Filip.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved