Vatten

Jag är hemma i Sverige nu.
Här finns det vatten. Vattnet kommer ur kranen. Både i köket och vid toalettens handfat och i duschen. Dessutom rinner vattnet till av sig själv när man spolat i toalettstolen. Det är till och med så att om man stoppar in saker i diskmaskinen, stänger luckan och vrider lite på rattarna så kommer det vatten och diskar disken. Det är likadant med tvättmaskinen.
En annan underlig sak med vattnet i Sverige är att det är rent. Jag behöver varken koka det eller filtrera det innan jag kan dricka det. Behöver inte heller hälla i kemikalier som gör det rent. Jag kan alltså använda helt vanligt kranvatten när jag borstar tänderna!

Hemma i Kenya är det annorlunda.
Där är det lite olika med vattnet. I vårt hus har vi både kranar och dusch, men det har inte kommit något vatten ur dem på ett halvår. På Bethesda där jag jobbar finns det en kran, man kan få vatten ur den fram till klockan ett varje dag. Då måste man fylla de stora vattentunnorna så att vattnet räcker resten av dagen. Andra har inget vatten alls i huset, då måste de först köpa det och sedan bära hem det, eller köra det på cykeln.

För några veckor sedan fanns det inget vatten alls i hela Nakuru. Vattenbolaget hade inte betalt sin elräkning. Då stängde elbolaget av vattenbolagets ström och då fungerade inte vattenpumparna.

Vatten är viktigt!

/Sofia

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved