Vattenhoppet åter…

Vattenhoppet åter…

Senaste gången vi skrev var vi besvikna över att det trots allt inte fanns något vatten på Bethesda. Living Water International hade varit hos oss och borrat, men bara hittat lera. Nu har vi fått nytt hopp… En kamera har skickats ner i borrhålet och sett att det finns en vattenådra högre upp än förväntat. Nu planeras det att en mer kraftfull pump ska prova att pumpa upp vattnet. Än en gång hoppas vi alltså att vi ska få vårt eget vatten på Bethesdatomten i Ngata.

Be med oss att förhoppningarna ska bli verklighet!

Som vanligt var det ”street work” i fredags, men den blev annorlunda… Nakuru stad vill få bort alla barn från gatorna och de hade sagt att alla skulle bli upphämtade från gatorna med bussar i fredags. De ska bli tagna antingen till deras hem eller till olika institutioner som till exempel barnhem eller yrkesskolor. Det gjorde att vi nästan inte träffade några barn alls i stan på den rundan som vi brukar gå. Därför valde vi att gå till ”black base” för att förhoppningsvis träffa några där. ”Black base” är ett tillhåll för både yngre och äldre som lever på gatan.

När vi kom dit förstod vi varför den heter ”black base” (svarta basen), den var bokstavligen svart. Det var som att plötsligt komma till en annan värld. Vid två stinkande sopkonteinrar stod tre killar med en liten plasthink. Lina gick fram, pratade med dem och undrade vad de hade i hinken. De förklarade att de var hungriga och sa att de skulle äta det de hade i hinken. Lina tittade ner och såg till sin förskräckelse kycklinginälvor som simmade i smutsigt vatten. Det vände sig i magen och hon var tvungen att titta bort.

Vi tycker ofta att skillnaderna på hur människor lever i västvärlden och i Afrika är stor, men i fredags fick vi se att skillnaderna är stora även inom Nakuru. Skillnaderna har inte alltid med avstånd att göra, misär och välstånd kan leva sida vid sida.

”You make a difference. Your handshake, your warmth, your friendliness could make the difference in someone’s life.”

(Du gör en skillnad. Din handskakning, din värme, din vänlighet kan göra skillnad I någons liv.)

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved