Vecka 42

En del lever med veckonummer, andra har knappt noterat att de finns. För oss med barn i skolåldern är det viktigt att hänga med i numreringen, och snart kommer vecka 44 – höstlov (också missionsledaren räknar med att ta ledigt då). Men först ska det arbetas ett par veckor. Vecka 42 är det nu och i min kalender finns flera spännande saker noterade denna vecka.

Veckans första telefonmöte är redan avklarat. Tillsammans med Fredrik Smetana, missionssekreterare för vårt arbete i Sverige och Magnus Hagström, lärare på Strandhem, har jag diskuterat hur vi går vidare i vårt arbete med att nå ut till fler svenskar med evangeliet. Vi hoppas på en eller ett par temadagar i vår under rubriken ”På Nya Platser, Färdiga, Gå”. Vi vill ge ut en liten inspirationsbok som lyfter positiva exempel från ELM-föreningarnas arbetet i Sverige. Vi önskar att fler ville vara med i bön för arbetet med att nå ut. Följ gärna Nyplanteringsbloggen där Fredrik skriver med jämna mellanrum.

I morgon tisdag ska jag en tur till Malmö och träffa Anders Göth som arbetar som stadsmissionär där. En del av vårt samtal kommer säkert handla om vägar framåt för ELM Malmö. Föreningen i Malmö har funnits under lång tid och äger Betlehemskyrkan sedan mitte av sjuttiotalet. Men nu krymper föreningen, och man har vänt sig till ELM för att få hjälp att tänka kring vägar framåt. För ett par veckor sedan mötte jag, tillsammans med representanter för ELM Syd och ELU, föreningen. Det var en härlig kväll, trots krismedvetenhet, och jag hoppas och tror att Herren har en plan för ELM Malmö och deras längtan att få nå människor i Sveriges tredje största stad med evangeliet.

Tisdag blir det också telefonmöte med Till Livs redaktionsråd om kommande nummer. Och en träff med ordförande och vice ordförande i NUM (Nämnden för Utlandsmission).

Det ser ut att bli en bra start på vecka 42 – får se om jag återkommer under veckan och berättar mer om vad som fyller min arbetsvecka.

/ErikJA

1 reaktion till “Vecka 42”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved