Vi åker österut

Vi åker österut

Hej från FA!

Vi mår fortsatt bra och känner oss mer och mer hemma här. Senast ni hörde från oss berättade vi om våra första upplevelser från landet, men ingenting om vad vi egentligen gör här.

Nästan varje dag går vi gatan ner till kontoret där dagen inleds med bön. Vid 9-tiden är det ganska folktomt ute då de flesta ännu inte lämnat sina hem. De har en annan tidsrytm här än i Sverige, vilket märks även sent på kvällen då det fortfarande är fullt av människor ute till midnatt (även barn).

Under de senaste veckorna har vi tillsammans med ELMs samarbetspartner här visionerat, planerat och förberett inför de videor som vi ska vara med och skapa. Målet med videorna är att dels informera om landet samt att skildra kyrkans situation. Förhoppningen är att människor ska få ett hjärta för landet och folket, och vilja engagera sig genom bön eller på annat sätt. Vi har förmånen att under de närmsta veckorna få träffa flera kyrkliga ledare från olika delar av landet för att göra intervjuer. Det känns verkligen som ett privilegium att få träffa dessa människor och ta del av deras kunskap och tankar.

Imorgon ska vi upp tidigt för att ta flyget kl 7 till östra delen av landet. Där ska vi genomföra första intervjun med en pastor som verkar i området. Det blir en kort visit och redan på lördag förmiddag tar vi oss tillbaka igen. Tillsammans med oss flyger även en kollega från kontoret, vilket känns betryggande. Hon har bott här i över 10 år och kan språket och kulturen, även om hon själv säger att en utlänning aldrig kan lära sig att förstå alla gömda kulturella koder och signaler.

Stå gärna med i bön för videoprojektet och särskilt för vår kommande resa. Vi är så tacksamma för alla era böner och för annan uppmuntran!

/ Matilda och Amandus

(Fler bilder finns att se på instagram)

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved