Vi är i Arequipa för att förbereda oss för missionstjänst i IELCH Chiclayo

Vi är i Arequipa för att förbereda oss för missionstjänst i IELCH Chiclayo

30

sep 2014

Vardagen här i Arequipa är fyllt av det som hör livet till för en familj med, handla, skola, dagis osv. Vi är glada för att Herren lägger tillrätta allt för familjens liv. Vi är också glada för gemenskapen med de norska missionärerna och omsorgen vi får av vår peruanska värdfamilj. Men vi är i Arequipa för att förbereda oss för missionstjänst i IELCH Chiclayo. På ett fint sätt blev det markerat  i och med att Harold, kyrkans ledare i IELCH tillsammans med missionärerna i Chiclayo och Piura, Steffen och Thomas (ledare resp. vice för missionen i Chiclayo/Piura) tog emot oss i Lima. Steffens fru Kate var också med!

IMG_2519IMG_2564

Även här i Arequipa blev vi påminda att vi är här för att förbereda oss för missionstjänst i Chiclayo genom att pastor Pepe och hans fru Lehti tog initiativ att besöka oss i vårat hus. Pepe och Lety har varit mycket viktiga och aktiva i kyrkans arbete i Chiclayo. Pepe har varit ledare för kyrkan innan de flyttade ner hit till Arequipa för att Pepe skulle läsa teologi på seminariet SETELA.

I söndags bjöd Pepe och Lehti vår familj att följa med till den församling de går i här i Arequipa, Sion, som ligger i stadsdelen San Luis. Det blev vårt första gudstjänstbesök här i Peru. Det var många norrmän med eftersom en norsk ungdomskör var på resa i Peru och sjöng under gudstjänsten.

IMG_2759IMG_2765IMG_2767

Jens Ole Christensen generalsekreterare för Luthersk Mission i Danmark som var på resa i Peru (jag känner honom lite eftersom han besökt Fridhem), och som efter gudstjänsten skulle resa hem till Danmark, hälsade i kyrkan med ett gott bibelord från Lukas 12:32 ”Frukta inte du lilla hjord, ty er Fader har beslutat att ge er riket”.

/Janne

IMG_2791
Lethi och Pepe tillsammans med Jens Ole och några från min familj

5 reaktioner till “Vi är i Arequipa för att förbereda oss för missionstjänst i IELCH Chiclayo”

  1. Hej familjen Smetana!
    Gläder mej att höra/läsa om hur ni har det.Ni tycks ha det bra och redan många vänner i Peru. Förjer er med intresse och förbön. Hälsn. Arne

  2. Så fantastiskt fint att få läsa er blogg och följa er på resan. Spännande att ni är igång med vardagen och språkstudier. Må Gud ge er den kraft och styrka ni behöver för vardagen där. Själv ska jag börja läsa ryska nästa vecka, det är spännande och jag vet att jag kommer att sucka många gånger åt uttal och grammatik 😉 Ha det gott och hälsa familjen. Herren är med er!!

  3. Käraste vänner. Tack för all info från er och for ALLT genom åren här. Det är Väldigt fint att följa er där i eran vardag. Hoppas och ber att Gud är med er i allt och att ni orkar med de vardagliga bestyr med skola och språk, fotboll och umgänge med alla. Ni är ju inte ensamma där. En glädje att det finns goda vänner och fram för allt att Gud är med och har berett en väg för er alla. Hösthälsningar från Vännäs. +4gr, mulet o ”inneväder” Kram Inger H

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved