Vi är på plats – ungefär

Vi är på plats – ungefär

Nu har vi varit i Peru i två och en halv vecka. Vi känner vi har landat bra. På ett sätt väldigt snabbt samtidigt som alla rutiner tar tid att komma in i. Vi mår bra. Vi bor i en fin lägenhet med volontärerna Hanna och Louise.

Vi har hunnit en runda till Piura också. Det känns bra att ha sett platsen och fått lite idé om vad som behöver göras. Nu har vi sammanställt en del listor och ska försöka ta fram en plan för arbetet. Antagligen blir det snart en tur dit igen.

Vi håller också på att planera för en amani-workshop i Chiclayo. Det finns ett intresse och det känns roligt. Tiden är dyrbar för människor även här i Peru – om än kanske på ett annat sätt än i Sverige. Men att avsätta en hel helg är inte möjligt för de flesta. Det kommer alltså vara nödvändigt att korta ner innehållet något. Det ska nog gå bra, men är alltid en utmaning. Erfarenheten från de workshops vi haft i Sverige är att det aldrig går att förutse vad som blir viktigt för deltagare på en workshop, så beroendet av Guds Ande är lika viktigt här som alltid.

Vi umgås med fam Unosson lite mellan varven också – Hjalmar jobbar vi ju lite mer än med Lisa som mestadels är föräldraledig. Det är trevligt att lära känna dem och barnen Erik, Anneli och Maria lite bättre.

Be gärna för oss. Be att vi ska kunna vara ett bra stöd i processen i Piura med att hitta ny lokal till kyrkan. Be att allt praktiskt ska lösa sig. Be för workshopen som snart är på g också. Be för spanskan – att varje dag får vara en positiv utveckling för förståelse ovh möjlighet till samtal. Tacka för att vi mår så bra som vi gör.

Vi har ett instagramkonto @peru.nilsson som vi lägger upp inlägg på lite mer frekvent än vi skriver på bloggen. Välkomna att följa och kommentera!

Olof & Benedikte Nilsson, korttidsmissionärer i Peru.

1 reaktion till “Vi är på plats – ungefär”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved