Viktig kontakt med pastorerna i Chiclayo

Viktig kontakt med pastorerna i Chiclayo

I mitt arbete som missionär försöker jag också ha kontakt med pastorerna som finns i kyrkan. Merci har jag ju naturlig kontakt med via arbetet i Luya och församlingen där vi går, San Antonio. Harold som är pastor i Las Lomas försöker jag besöka emellanåt. Imorgon kl 3.30 som kommer Pepe Cordova till mig då vi ska be och samtala, (han har läst 3 år teologi på SETELA i Arequipa och nyligen återvänt till Chiclayo). Denna kontakt är verkligen något som känns viktigt för mej. När vi fick frågan om att åka till Peru så var det den saken som nämndes, att stödja och uppmuntra pastorerna i Chiclayo…Jag är tacksam för att jag får var med i det. Vi träffas också en gång i månaden i pastorsrådet, tillsammans med missionärerna Filip och Steffen. På söndag kväll har vi nästa möte. På dagordningen finns att vi ska samtala om dopet.

Annars har jag tillbringat det mesta av dagen i Piura. Jag har länge hoppats på att få ta körkort här i Peru. Vi behöver en bil för att kunna arbeta mer effektivt mot Luya. Det finns goda förbindelser med taxi och minibussar här i Chiclayo, men det kommer att underlätta för vår familj att ha tillgång till bil även när vi ska ut till San Antonio.

Anledningen till besöket i Piura idag var att Filip Ambrosen har en god vän, Pichin, (röd t-shirt) som har goda kontakter, ett övertygande sätt och som hjälpt honom att ta körkort. (Ni kanske känner igen Pichin från en kort artikel i Till Liv för en tid sedan). Det är mycket krångligt att ta körkort som utlänning i Peru, så jag hade nästan gett upp. Men idag fick processen en ordentlig skjuts framåt, genom Pichin och Filip. Vi åkte till ett militärsjukhus där jag fick göra läkarundersökning och psykologtest. Jag fick nog skriva min namnteckning 20 gånger på olika papper. Jag fick också rita figurer…men jag slapp göra teoriprov. På fredag ska jag tillbaka till Piura för att hämta papperna som säger att jag är klar för ett förarprov. Jag hoppas på det bästa men vågar samtidigt ”inte ropa hej förrän man är över bäcken.” Jag känner mig redan lite nervös. Men ber att Herren ska hjälpa mig även i detta.

Hälsningar Janne

2 reaktioner till “Viktig kontakt med pastorerna i Chiclayo”

  1. Janne du, måste kanske liksom i Etiopien, lära dej att köra med tutan. Lycka till med körkortet och Gud välsigne er. Hälsn. Arne

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved