Zwai

Då är alla pastorer och evangelister på plats. Anställda och frivilliga från kyrkans alla sex synoder. Kyrkans huvudkontor finns även de närvarande. Totalt är det 60 personer med olika uppgifter i kyrkan. Från Sverige finns Lovisa Andersson, Erik J Andersson och undertecknad. Pastorskonferensen är en årligen återkommande uppskattad samling. Erik har idag undervisat från Daniels bok. Jag har gett en introduktion till kristen tro. Qes Befkadu Borena, som nyligen besökte Sverige, uppmuntrade sina vänner att gå ut med evangeliet. I morgon kommer qes Mekonnen och ger kyrkans predikanter en vägledning i luthersk identitet. Det behövs nog både här och i Sverige. Befkadu representerar det nya unga ledarskapet medan Mekonnen står för det mer erfarna och stabila. Båda delarna behövs och det är en utmaning att hitta rätt balans.

Det är imponerande att se hur deltagarna lyssnar, antecknar och lever med i varje del av undervisningen. Zwai är en bra geografisk plats som ligger ungefär mitt i kyrkans verksamhetsområde. Men avståndet är stort mellan den rika och välbärgade synoden i huvudstaden och den fattiga Hadyia-synoden i söder. Just därför är det så viktigt att vännerna kommer samman i god och välsignad gemenskap.

Under dagen fick vi lyssna till flera goda exempel på hur kyrkan når ut till sin omgivning. Det finns verkligen en intensiv vilja att nå ut med evangeliet. Här har vi mycket att lära av våra vänner i Etiopien. Tack för att Ni förföljer oss med bön!!!

Jonny Bjuremo

IMG_3556 IMG_3558 IMG_3566 IMG_3570 IMG_3585

1 reaktion till “Zwai”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved