Peru – ro i oron

Peru – ro i oron

Hej allihopa! Jag kan ha lätt för att oroa mig, särskilt när det gäller nya situationer/platser eller kring saker som jag vet kan gå väldigt fel. Till exempel resor. Så när jag och Thea skulle flyga till Piura i lördags snurrade tankarna. Jag gick igenom allt 1000 gånger i mitt huvud. Alla papper, pass, pengar, packning, boarding pass etc.

Men för att lugna mig inför resan gick jag en promenad med lovsång i öronen. My fear doesn’t stand a chance when I stand in Your love. Den låten fick påminna mitt hjärta att det kan vara lugnt och stilla eftersom jag har min Jesus med mig. Det handlar inte alltid om att Han hjälper mig undvika misslyckanden och svårigheter, utan snarare om att jag får något större än problemen att rikta min blick mot.  Även om allt annat är kaos runtomkring så har jag alltid Honom kvar. Till och med på andra sidan jordklotet är min fasta klippa med.

Det här påminner jag mig själv om i konkreta situationer, men även inför mitt år här i Peru. Jag är inte skonad från motgångar, men jag har min bästa vän och frälsare med mig i allt! Med Honom finns det hopp i varje situation.

Utsikt från taket på Ekströms lägenhet i Piura

Anna Nord, volontär

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved