#uppstartpågår

#uppstartpågår

Det är bara en dryg timme sedan jag sa hejdå till personalen, efter att vi har haft vårt första arbets- och gemenskapsmöte, och nu sitter jag och samlar tankarna. Det här är min första vecka i tjänst för ELM, och som vanligt när något är nytt är jag ganska trött i huvudet. Men glad och förväntansfull.

”Är du verkligen helt säker på att du vill det där? Har du tänkt på att du ändå pluggade fem år till lärare!” (det blev faktiskt sex år) sa en av eleverna i veckan (v. 40, 2018) när jag berättade för dem att jag skulle sluta i skolan. Jo, nog tänkte jag igenom saken noga innan jag valde att tacka ja till tjänsten.

Vad är det egentligen som gör det värt att satsa på ELM? Vi lockar inte en massa nya medlemmar, ekonomin är aldrig under full kontroll (säg den kristna verksamhet där ekonomi inte är ett bekymmer …), och vår organisation är rejält utspridd över landet. Och ändå …!

ELM är en gräsrotsrörelse och har alltid varit det. Engagemanget kommer underifrån, från medlemmarna, och engagemanget är stort. Jag blir så berörd av att möta alla missionsvänner (för er som inte är inne i ”ELM-språket” är det en kärleksfull omskrivning för ”medlemmar” eller ”understödjare”) från norr till söder som offrar så mycket tid, engagemang, pengar, böner, omsorg och vänlighet på ELM – och engagemanget kommer ur en glädje över Jesus.

Jesus står i centrum för ELM-aren, men det är inte en konturlös Jesus som var och en kan projicera sina egna idéer på. Det finns en vilja att ärligt ta reda på vad Bibeln har att säga om Jesus och låta den berättelsen forma vårt sätt att tänka och tala om Jesus – även när det blir obekvämt för oss själva. Det handlar inte om en blind auktoritetstro – långt ifrån – utan snarare om den djupa övertygelsen att Gud är på riktigt, att Gud är god, och att det är avgörande för varje människa att ta till sig vad Gud förmedlar i Bibeln.

Ur den tilliten till Guds kärlek, som har blivit så starkt manifesterad i Jesus offer, springer också en omsorg om andra människor: Jesus har dött för mina synder, för att jag ska kunna kalla Gud min Pappa i himlen – men då måste ju också andra få veta att de får kalla Gud för sin Pappa i himlen, om de vill ta emot Jesus. Så har ELM ända från starten varit en missionsorganisation som har funnits till för att berätta för andra om Jesus, och det är vi fortfarande.

Visionen är tydlig: människor måste få lära känna Gud som sin Pappa, Jesus som sin Herre, och Anden som sin Hjälpare.

Du får mer än gärna vara med i den visionen. Börja med att be för och med oss!

4 reaktioner till “#uppstartpågår”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved